Hanso: sõjaohtu pole, kuid õhkkond on pingestatud

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso.
Hannes Hanso. Foto: Tairo Lutter

Kaitseminister Hannes Hanso (SDE) nentis, et ehkki Eestit praegu sõda otseselt ei ähvarda, on õhkkond varasemast pingestunum. See tähendab tema hinnangul, et me peame olema võimelised erinevatele olukordadele adekvaatselt reageerima.

Hanso tunnustas rahvusvahelist kaitseuuringute keskust (RKK) väga hea töö eest raporti kallal, mis jõudis avalikkuse ette üleeile. «Koostatud raporti peamised järeldused kinnitavad neid seisukohti, mis on juba mõnda aega olnud Eesti kaitsepoliitika kujundajate laual,» märkis ta.

Minister osutas ka sellele, et osaliselt on sarnased järeldused käinud läbi ka teiste mõttekodade raportitest. «Raporti erisuseks on selgelt konkreetsem rõhuasetus heidutusel. See on minu hinnangul ka väga mõistlik,» sõnas Hanso. Sõjalise ja poliitilise heidutuse tähtsustamine ühtib tema sõnul ka Eesti kaitsepoliitika seniste suundadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles