Evelin Ilves presidendiks (2)

Mart Juur
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sügisel saab Eesti uue presidendi. Enne kui sukeldume valimiskampaaniasse, mis kujuneb soliidseks ja tasakaalukaks nagu Eestile kombeks, on sobiv hetk sirutada tiivad, tõusta kõrgemale argiaskeldustest ja vaadata linnulennult armsa väikse kodumaa peale. 

Hea lugeja! Me võime Eestimaa ja eestlaste üle uhked olla. Eesti satelliit Estcube 1 künnab avakosmost, kuni patareid tühjaks saavad. Eesti maailmarändurid on jätnud oma DNA nii põhja- kui lõunapoolusele, Eesti alpinistid on vallutanud maailma kõrgeimad mäetipud, Eesti sukeldujad saavad ka sügavaimal vannil korgi eest.

Eesti majandus sammub tõusuteel. Öeldakse, et kapitalil pole rahvust, kuid igal rahvusel peab olema kapitali. 1992. aastal lahkusime rubla tsoonist, taskus 150 krooni. Nüüd leidub tublide ja töökate eestlaste nimesid paljude Lõuna-Ameerika advokaadibüroode nimekirjades kõrvuti maailma rikkaimate ja vägevamatega.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles