Tunnistajaid survestanud narkodiiler saatis lähedased trellide taha

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ergo Jõhvelt ära võetud 488,5 tabletti MDMA-d.
Ergo Jõhvelt ära võetud 488,5 tabletti MDMA-d. Foto: Politsei

Märtsi keskel mõisteti aasta jooksul juba teist korda kriminaalkorras süüdi narkodiiler ja väljapressija Ergo Jõhve. Mees paistis silma erilise jultumusega, sest asus eeluurimisvanglas olles ähvardama ja raha välja pressima tema vastu tunnistanud inimestelt. Niisugused juhtumid on üsna harvad – selle paragrahvi alusel alustati eelmisel aastal kaheksal korral uurimist.

Ent selleks, et midagi tunnistajalt välja pressida, pidi Jõhve esmalt eeluurimise alla sattuma. Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröride Jane Pajuse ja Tatjana Tamme sõnul oli Jõhve üks peamisi Viljandi narkootiliste ainete MDMA ja amfetamiiniga varustajaid. Tema käsi ulatus kaugemalegi – Valka ja mujale lähipiirkonda. Viljandi lähedal asus tal garaaž, kus ta pakkus autodega seotud teenuseid, ent selle kattevarjus tegeles ka narkoäriga.

Jõhve hankis mõlemat ainet Tallinnast ning vedas need siis Viljandisse. Seal jagas ta need laiali madalama taseme diileritele, kes jaotasid need omakorda ümber teistele diileritele või müüsid neid otse tarbijatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles