Mängu juhib Siim Kallas

Mart Juur
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Katkendeid Siim Kallase ilmuvast elulooraamatust.

Töö Eesti NSV Hoiukassade Peavalitsuses oli igav ega pakkunud pinget. Rubla oli stabiilne valuuta, rubla kursi määras kindlaks NSV Liidu Riigipank. Üks rubla maksis 19 USA senti. Arvutasin välja, kui palju 10 000 000 dollarit rublades teeb. Selgus, et 1 900 000 rubla. Minu kuupalk hoiukassas oli 220 rubla. 1 900 000 rubla teenimiseks oleksin pidanud töötama 8638 aastat ja 4 kuud.

Numbreid vaadates mõistsin, et tööga on võimalik rikkaks saada. Suurt rahuldust pakkus «Mnemo turniiri» juhatamine. «Mnemoturniir » oli populaarne mälumängusaade, kus Eesti parimad ajud vastasid küsimustele, mida esitasid Rein Laumets Tallinnast, Ago Sambla Joaveskilt ja Anatoli Põder Võrust. Igal pühapäevahommikul kaikus üle Eestimaa tuttav signatuur ja diktor ütles: mängu juhib Siim Kallas. See lause on saatnud mind läbi elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles