Eesti ELi eesistumise põhiüritused peetakse Kultuurikatlas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatel
Kultuurikatel Foto: Kaido Haagen

Eesti Euroopa Liidu eesistumise ajal aset leidvate ürituste peamine toimumiskoht on Tallinna Kultuurikatel. 2018. aasta esimesel poolel korraldatakse seal nii ministrite mitteametlikud kohtumised kui ka mitmed konverentsid.

Valitsus kiitis eelmisel nädalal toimunud kabinetinõupidamisel heaks plaani korraldada Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise ajal 2018. aasta esimese kuue kuu jooksul Eestis 22 erinevat kõrgetasemelist üritust, mille raames saabuvad siia teiste riikide ministrid ja Euroopa Liidu tippametnikud, teatas riigikantselei. «Nende kohtumiste kaudu saame toetada Euroopa jaoks olulistele küsimustele lahenduste leidmist ning oma eesistumise sisuprogrammi elluviimist,» ütles Eesti eesistumise ettevalmistusi koordineeriv Piret Lilleväli.

Kokku toimub Eestis eesistumise ajal ligi 200 sündmust, mille käigus saabub siia ootuste kohaselt 20 000 – 30 000 väliskülalist. Kõrgetasemelised üritused korraldatakse keskselt. «Ministrite mitteametlikud kohtumised ja kõrgetasemelised konverentsid seavad väga konkreetsed nõudmised nii ruumilahenduste, esinduslikkuse kui ka turvalisuse mõttes,» rääkis Lilleväli. Hinnanguliselt läheb Kultuurikatla kolmeks kuuks üürimine maksma ligi miljon eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles