Eesti Post läheb koos Eesti Teedega erastamisele

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva kaubamärgi all tegutsev Eesti Posti pakiäri kasvab kiiresti.
Omniva kaubamärgi all tegutsev Eesti Posti pakiäri kasvab kiiresti. Foto: Jaanus Lensment

Uue postiseaduse väljatöötamise kava tutvustaval pressikonverentsil ütles minister Kristen Michal, et Eesti Post erastatakse koos Eesti Teedega esimesel võimalusel, kuna vähemalt Omniva pakiäri ei ole riigi mõistes strateegiline ärisuund.

«Meil ongi siin kaks poolt, millele me tähelepanu juhime. Üks pool on, millisel kujul riik universaalset postiteenust pakub, ja seda me määrame seadusega – hind on ka seadusega määratud. Aga pakiäri poole osas on vähemalt minu isiklik veendumus, et see ei ole riigi tuumikfunktsioon,» ütles majandus- ja taristuminister Kristen Michal Eesti Posti võimaliku erastamise kohta lähitulevikus.

Ta lisas, et see osa Eesti Posti tegevusest võib vabalt olla kas osaliselt börsil, ettevõte võib leida partneri, kellega koos otsustatakse, kas minnakse näiteks osaliselt börsile, või erastatakse vähemus- või enamusosalusena. «Tegelikult kõik need variandid on laual ja valitsusest saime mõned nädalad tagasi mandaadi, et vaatame üle nii Omniva pakiäri poole kui Eesti Teed,» lausus Michal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles