Pikk vaev luubi nimel

Sirle Matt
, Pärnu Postimehe reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga halvasti nägev Vilma Kuningas pidi soovitud suurendusklaasi nimel korduvalt maakonnalinnas Pärnus käima.
Väga halvasti nägev Vilma Kuningas pidi soovitud suurendusklaasi nimel korduvalt maakonnalinnas Pärnus käima. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnumaa Surju valla naisel võttis neli kuud jändamist, et hankida riigi soodustusega alla kümne euro maksev luup. Isikliku abivahendi taotlemise kord on keeruline ja pole ühist seisukohta, mil viisil seda lihtsustada.

Nägemispuudega 81-aastane pensionär Vilma Kuningas nimetas talle 6. mail postiga saabunud kuus korda suurendavat valgustusega luupi «bürokraatia õieks», sest toimetama hakkas ta hädavajaliku abivahendi hankimiseks juba jaanuaris.

Eriti nördinud on Kuningas selle üle, et juba ammu määratud sügavast puudest hoolimata tuli tal veel pabereid hankida tõestamaks, et nägemine on tõesti halb. Eakas naine näeb nii kehvasti, et ei erista, kas maas on puuoks või oksa vari. «On ju selge: kui inimesel on puue, läheb tal mingeid abivahendeid vaja,» pahandas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles