Repsi sõnul jätkab Toobal kindlasti poliitikas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal ja Mailis Reps.
Priit Toobal ja Mailis Reps. Foto: SANDER ILVEST/

Keskerakonna juhatuse liikme ja riigikogu fraktsiooni aseesimehe Mailis Repsi sõnul lahkub Priit Toobal küll partei peasekretäri kohalt kuid mitte poliitikast, kuigi ta seda erakonna liikmetele ja avalikkusele saadetud avalikus kirjas lubas.

«Pean seda ebatõenäoliseks,» vastas Reps küsimusele Toobali lubatud poliitikast lahkumise kohta. «Tal on poliitilised ambitsioonid ja kui ei oleks seadusandlikku takistust, siis oleks ta täna juba aktiivses poliitikas. Toobal kindlasti ei soovi jääda ainult maale ratsutama ja seni kuni Keskerakond Tallinnas võimul on, lööb Toobal suure tõenäosusega poliitikas kaasa. Jään tema järgmist käiku huviga ootama.»

Kriminaalkorras karistatud Toobal teatas esmaspäeva õhtul, et otsustas partei peasekretäri ametist ja poliitikast lahkuda. Ta põhjendades enda sammu meedia tähelepanust väsimisega, privaatsuse vajadusega ning sooviga tegeleda ratsakeskuse ja külalistemaja rajamisega.

Repsi sõnul oli Toobali otsus peasekretäri kohalt lahkuda oodatust kiirem. «Aga eks see on suhteliselt ootuspärane käik, sest on selge, et inimest, kes ei saaks põhikirja järgi Keskerakonda kuuluda, on üsna raske näha ka peasekretärina,» sõnas Reps.

Repsi sõnul soovis ta Toobali küsimust arutada 20. mail peetaval erakonna juhatuse istungil, kuid tema lahkumine peasekretäri kohalt muutis veidi plaane. «Saan aru, et erakonnast ta ei lahku ja eeldan, et varem või hiljem tuleb ka see küsimus juhatuses arutusele,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles