Intsest, Putin ja usk ehk kuidas Venemaa eurooplasi mõjutab (1)

Kerstin Meresma
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seinamaaling Venemaa president Putinist ja USA presidendikandidaat Trumpist suudlemas ja geipaarist selle ees
Seinamaaling Venemaa president Putinist ja USA presidendikandidaat Trumpist suudlemas ja geipaarist selle ees Foto: SCANPIX

Tunnustatud Läti ajakirjanik Rita Ruduša alustas oma juttu hapukurkidega. Nimelt on Riias suur turg, mis on igapäevaselt rahvast ülevoolavalt täis. Tema ema läks 14. aprilli hommikupoolikul sinna hapukurki ostma, kuid turg oli tühi. Miks? Lavale astuvad Venemaa ja Putin. 

14. aprill oli päev, mil Putin esines televisioonis oma kuulsa küsimuste-vastuste saatega. Nii juhatas Ruduša sisse ettekande, mis oli osa Lennart Meri konverentsil toimunud Venemaa-teemalisest arutelust. 

«Miks Venemaa meedia on Euroopas –  eriliselt just Ida-Euroopas, kuid aina rohkem ka mujal –  nii populaarne? Sest nad on head jutuvestjad ja neil on suur finantstoetus. Lood, mida näidatakse, on isiksusekesksed,» lisas Ruduša hapukurkidele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles