Holsmer lükkab vastutuse laevalepingu sisu eest juhatusele (2)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Holsmer.
Remo Holsmer. Foto: Eero Vabamägi

Poola laevatehasega lepingu sõlmimise ajal oli Tallinna Sadama nõukogu eesotsas reformierakondlane Remo Holsmer, kelle kinnitusel ei osalenud ei tema ega ükski teine nõukogu liige lepingu läbirääkimistel. Seda tegi tema sõnul siiski ettevõtte juhatus ehk praguseks kuriteokahtlustuse saanud Ain Kaljurand ja Allan Kiil.

Holsmer selgitas, et tollal, kui lepingu sõlmimine päevakorras oli, andis sadama nõukogu juhatusele volitused läbirääkimiste pidamiseks ja ehituslepingute sõlmimiseks laevaehitajatega. Juhatus kaasas lepingu ettevalmistamisse ka õigusnõustaja.

«Iga lepingupunkti saamislugu saavad kõige paremini kommenteerida läbirääkimistel osalenud inimesed. Lepingu sisu ja selles tehtud võimalike kompromisside eest vastutab ettevõtte juhatus. Nõukogu liikmed ega ka nõukogu esimees ei osalenud läbirääkimistel, see oleks olnud kaunis ebatavaline praktika,» selgitas Holsmer. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles