Pireti pruudirööv

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu 29. jaanuaril Poolas vette lastud parvlaeva Piret ei jõua ehitaja ilmselt tähtajaks valmis.
Tänavu 29. jaanuaril Poolas vette lastud parvlaeva Piret ei jõua ehitaja ilmselt tähtajaks valmis. Foto: Tallinna Sadam

Kui Piret tänavu jaanuaris oma 1800-tonnise kõhu õrnalt sügavale Läänemere soolasesse vette vajutas, oli ruuge neidis oma õnne tipul. Kõikjal tema südames kõditasid keevitusaparaadid ja Gdanski ehitajate pihkudes keerlesid kaablirullid nagu Muhu voki rattad.

Ent iga uus koidik tõi järjest vähem mehi pardale. Otsekui oleksid poolakad «optimeerinud» igatsevale eesti neiule jagatavat tähelepanu. «Kui nii jätkub, on 1. oktoobri laulatuseks Tõll läinud, tema kiiluvesigi lahtund!» ahastas Piret, aimamata, et üle Euroopa otsitakse Virtsu-Kuivastu liinile juba asenduspruuti. «Urve, Remo, Allan – kes küll vedas alt?»

Kevadisel kodumaal laulavad eksminister ja sadama nõukogu nagu lõokesed: «Kiil tegi, Kiil tegi.» Kusagil avatakse jälle maksumaksja rahakotirauad, määritakse avalikule arvamusele mett mokale ja elu läheb rõõmsalt edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles