Kasekamp: teledebati võitis Obama

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John McCain ja Barack Obama teledebatil.
John McCain ja Barack Obama teledebatil. Foto: AFP / Scanpix

Tartu Ülikooli õppejõud ja Eesti Välispoliitika Instituudi direktor Andres Kasekamp leidis, et USA presidendikandidaatide esimese teledebati võitis demokraat Barack Obama.

Kasekamp põhjendas Eesti Rahvusringhäälingu välispoliitika-alases telesaates «Välisilm» oma hinnangut sellega, et kui analüütikute hinnangul jäi debatt viiki, siis välis- ja kaitsepoliitika debati viigiseis tunnustus Obamale ja põrumine vabariiklasele John McCainile, keda üldiselt peetakse neil teemadel pädevamaks.

Ta tõi tähelepanuväärse faktina välja, et mõlemad kandidaadid nimetasid ära Eestit ja Balti riike, kuigi rääkisid kumbki vaid umbes tosinkonnast riigist üldse.

Vabariiklaste asepresidendikandidaadi Sarah Palini segast ja arusaamatut teleintervjuud kommenteerides leidis Kasekamp, et asepresidendikandidaadi roll pole valijate silmis siiski nii suur, et selle põhjal lõplikke otsuseid teha ning meenutas, et ka näiteks George Bush vanem võttis oma asepresidendikandidaadiks kiiresti naerualuseks muutunud Dan Quayle'i, kuid see ei takistanud tal 1988. aasta valimisi võitmast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles