USA 11 osariiki andsid valitsuse transsooliste WCde pärast kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Men/women
Men/women Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide 11 osariiki andsid valitsuse kohtusse president Barack Obama hiljutiste pingutuste tõttu, millega nõutakse transoolistele õpilastele suuremaid õigusi.

Selle kuu alguses teatas Valge Maja, et kõik õpilased peavad saama kasutada WCd, mis vastab nende soolisele identiteedile, edastab BBC.

Osariikide juhtide sõnul on selle puhul tegemist ulatusliku sotsiaaleksperimendiga, mida ei tohiks lubada.

Mitmetes USA osariikides kehtivad seadused, mis piiravad transsooliste õigus, kuid Obama ja ta liitlaste arvates peaks seksuaalvähemustel olema rohkem õigusi.

Obama administratsioon ähvardas,et kui osariikide haridusametnikud ei allu uuele direktiivile, siis ei anna riik enam neile rahalist haridustoetust.

Texast, mis on USA üks konservatiivsemaid osariike ja transsooliste WC direktiivi vastu, ähvradab umbes kümne miljardi dollari suurune haridustoetuse kaotus.

«Obama ja ta liitlased trambivad põhiseaduses määratu jalge alla,» teatas Texase kuberner Gregg Abbott.

11 osariigis, kaasa arvatud Texases on lisaks õpetajatele ja haridusametnikele ka vanemad transsooliste WC kasutamise ettekirjutuse vastu. Mitmed neist avaldasid arvamust, et see toob kaasa üldise korralageduse ja seksuaalse ahistamise.

Lisaks Texasele on transsooliste lubmisele nende soole vastavasse WCsse vastu Alabama, Arizona, Georgia, Louisiana, maine, Oklahoma, Tennessee, West Virginia ja Wisconsin. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles