Aseri elumajapõlengust päästeti kaks last

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Aseris Kooli tänaval asuva elumaja korteris puhkes täna lõunal järelevalveta jäetud küünlast tulekahju. Majas viibis põlengu ajal mitu inimest ning nende seas ka kaks last, kuid keegi vigastada ei saanud.

Häirekeskusele sai teate tulekahjust Kooli tänaval asuvas viiekordses majas kell 12.37 ning sündmuskohale sõitsid päästjad Kiviõli, Kunda ja Kohtla-Järve päästekomandost, lisaks ka operatiivkorrapidaja ja meedikud. Päästjate sündmuskohale jõudes põles maja teise korruse korter.

Päästjad tõid suitsu täis hoonest välja naise ja kaks last. Üks laps päästeti põleva korteri pealt kolmanda korruse korterist akna kaudu ja teine laps neljanda korruse korterist trepikoja kaudu. Viis elanikku evakueerusid ise, kuid ülemiste korruste elanikud jäid trepikotta levinud suitsu tõttu suitsuvangi.

Meedikud kontrollisid päästetute tervislikku seisundit kohapeal ning selgus, et keegi vigastada ei saanud. Evakueeritud elanikud viidi vallavalitsuse saadetud autosse sooja. Pärast tulekahju likvideerimist kell 14.02 lubati nad koju tagasi.

Tulekahjus kahjustada saanud korteri perenaise sõnul oli ta elutoas põlenud küünla mõneks ajaks järelevalveta jätnud ja kööki läinud.

Päästekeskus tuletab inimestele meelde, et põlevaid küünlaid ei tohi jätta järelevalveta - need tuleb enne toast lahkumist kindlasti kustutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles