Nibali leidis lõpuks jalad üles

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali.
Vincenzo Nibali. Foto: SCANPIX

JALGRATTASPORT. Jalgratturite aasta esimesel suurtuuril Giro d’Italial jõuti kõrgmägedesse ja rasked tõusud pöörasid liidrite hulgas seisu pea peale.

Senise liidri Steven Kruijswijki (LottoNL-Jumbo) õudusunenägu algas 2500 meetri kõrgusel, kui ta pidi ratast vahetama ja jäi põhikonkurentidest maha. Et hollandlasel polnud piisavalt jaksu, et vahet kohe tagasi teha, said kaotussekunditest peagi -minutid. Roosa liidrisärgi tõmbas selga kolumbialane Esteban Chaves (Orica-Greenedge), kes eile lõpetas Tanel Kangerti koduklubi Astana liidri Vincenzo Nibali järel kolmandana. Teise koha sai hispaanlane Mikel Nieve (Sky).

Kruijswijk kaotas Nibalile koguni neli minutit ja 54 sekundit ning langes kokkuvõttes kolmandaks. Chaves läheb tänasele eelviimasele etapile vastu 44-sekundilise eduga Nibali ees, Kruijswijk jääb maha 1.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles