Süüdistaja nõuab peaministri ähvardajale vangistust (1)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus nõudis eile Harju maakohtus peetud istungil reaalset vangistust Martin Kattaile, keda süüdistatakse selles, et ta ähvardas tappa peaminister Taavi Rõivase.

Evestus nõudis Kattai süüdi tunnistamist karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb rünnet kõrge riigiametniku elule ja tervisele, ning palus kohtul karistada teda kuue kuu pikkuse vangistusega, millest reaalselt tuleks ära kanda üks kuu. Ülejäänud viis kuud vangistust võiks Kattai prokuröri hinnangul kanda tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Evestuse sõnul tekitas Kattai oma tegevusega peaminister Taavi Rõivasele ohutunde ning valitsusjuht tundis kohtualuse tegevuse tõttu hirmu. Prokurör märkis, et kohtualuse käitumine istungitel ei ole andnud alust arvata, nagu oleks ta oma teo raskusest aru saanud, seega peab karistus olema selline, et ta saaks aru, et tema tegevus ei ole vastuvõetav.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles