Saare sõnul ei saa partei liikme tausta kontrollida

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
J
J Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Vabaerakonna juhatuse liige ja Tartu Ülikooli kriminoloogiaprofessor Jüri Saar möönis, et erakonnal pole võimalik kontrollida ühegi liikme karistusregistrisse kantust. «See on lausa seadusega keelatud,» ütles Saar intervjuus Vikerraadiole.

Eesti Päevalehes ilmus eile artikkel, kus kirjutati, et Vabaerakonna 700 liikmest on kriminaalkorras karistatuid praegu 30. «Mul on raske ette kujutada, kustkohast ajaleht need andmed legaalselt võis saada, sest on väga täpselt reguleeritud, kellel on sellistele andmetele õigus, ja Päevaleht selles nimekirjas ei ole,» arutles Saar.

Tema sõnul ei saa erakond avalduse esitanud liikme osas mitte midagi ette võtta. «Me saame küsida, kas sul on praegu kehtiv karistus,» kommenteeris Saar. «Kui lugeda karistusregistri seadust, ei ole mitte kellelgi õigust nõuda inimese käest, et ta vastaks sellele küsimusele ausalt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles