Stroomi reoveekollektor peab sügiseks korda saama

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnelkollektori remontimisel kasutatakse ligi kahemeetrise läbimõõduga torumooduleid, mis tuleb paigaldada 11 meetri sügavusse.
Tunnelkollektori remontimisel kasutatakse ligi kahemeetrise läbimõõduga torumooduleid, mis tuleb paigaldada 11 meetri sügavusse. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavalitsus kuulas eile infot Lahepea tänava ja Stroomi ranna alt kulgeva Tihase reoveekollektori olukorrast ning otsustas esitada Tallinna Veele nõudmise, et juba teist aastat remondis olev kollektor olgu sügiseks korras.

Abilinnapea Arvo Sarapuu möönis, et Tallinna Vesi on ilmselt teinud kõik, mida oskab ja suudab, kuid sellest olevat vähe. «Linnavalitsus ei olnud rahul sellega, et tööd on kestnud nii pikalt. Ja kindlasti me ei ole rahul sellega, et putitatakse seda vana trassi, mis ehitati 1980. aastatel. Õigem oleks olnud hakata sinna kõrvale kohe uut kollektorit ehitama. Aga kuna tookord sellist otsust ei tehtud, siis on olukord täna selline, nagu ta on. Meie lõplik otsus oli see, et septembrikuuks olgu kõik korras,» lausus Sarapuu.

Ta rääkis, et praegu on probleem selles, et kahe vertikaalse šahti vahelisse tunnelilõiku on kogunenud setted, mille eemaldamine võib olla ohtlik. «Me ei tea, mis võib juhtuda, kui pinnas seal mängima hakkab. Selleks tulevad Inglismaalt eksperdid, kes teevad kollektorile veel lisaekspertiisi. Praegu lihtsalt ei ole täit kindlust, et see asi on sajaprotsendiliselt ohutu,» rääkis Sarapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles