Eesti tippjuht teab, mida venelased armastavad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heigo Kera mullu oktoobris Venemaa suuruselt viiendas linna Nižni Novgorodis O´Key uue hüpermarketi avamisel.
Heigo Kera mullu oktoobris Venemaa suuruselt viiendas linna Nižni Novgorodis O´Key uue hüpermarketi avamisel. Foto: O'Key pressiteenistus

Kui Heigo Kera tahaks pidada kõigile oma alluvatele kõne, siis näiteks Tallinna laulukaare alla nad kõik ära ei mahuks. Tuleks teha kahes osas, sest kohale tuleb ligi 30 000 inimest ehk sama palju, kui elab Viljandis ja Haapsalus kokku inimesi.

Venemaa suuruselt kuuenda-seitsmenda poeketi O’Key juhatuse esimehena pretendeerib Heigo Kera (49) kindlasti Eesti tippjuhi tiitlile, kes kamandab kõige rohkem alluvaid. 1990ndatel Eestis Maksimarketi ja Selveri poekettide arendamisega kogemusi saanud Kera töötab juba 17 aastat Venemaal O’Key heaks, mille üks asutajaid oli omal ajal Hillar Teder.

Kui veel 2010. aastal kuulus Tedrele umbes kümme protsenti O’Keyst, siis praeguseks on tema osalus Postimehe andmetel väiksem. Teder ei soovinud oma osaluse suurust kommenteerida.

Üks O’Key ärikontseptsiooni peamisi autoreid Kera töötas pikalt poeketi juhtkonna konsultandina, 2010. aastal valiti ta aga nõukogu esimeheks ning alates möödunud aasta maist töötab ta lisaks veel tegevjuhina.

-Ärikultuur on paranenud

Kera on oma silmaga näinud Venemaa muutumist 1990ndate lõpu metsikust kapitalismist kuni tarbimisbuumini 2000ndatel ning nüüd majanduse vaikse allakäigu ja sanktsioonidest mõjutatud eluni. Selle ajaga on äriajamine Venemaal tundmatuseni muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles