ÜRO: iga 113. inimene maailmas on põgenik

Kerstin Meresma
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps käepärastest asjadest tehtud telgitaolises varjualuses ringi vaatamas Diffa lähedal asuvas Kidjendi külas, kuhu on Boko harami rünnakute põgenenud mitmed Bossos elanud perekonnad. Selle kuu alguses tapeti Boko Harami poolt Bosso piirkonnas Nigeris 24 kohalikku ja 2 Nigeeria sõdurit.
Laps käepärastest asjadest tehtud telgitaolises varjualuses ringi vaatamas Diffa lähedal asuvas Kidjendi külas, kuhu on Boko harami rünnakute põgenenud mitmed Bossos elanud perekonnad. Selle kuu alguses tapeti Boko Harami poolt Bosso piirkonnas Nigeris 24 kohalikku ja 2 Nigeeria sõdurit. Foto: AFP/SCANPIX

«Me seisame silmitsi oma ajastu suurima põgenike ja sundrände kriisiga. See ei ole mitte ainult numbrite kriis, vaid ka solidaarsuse kriis,» teatas Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni (ÜRO) peasekretär Ban Ki-moon. ÜRO avalikustatud 2015. aasta globaalsete trendide aruanne  on sundrände koguarvude raames autoriteetseim dokument. Seal ilmnev ei loo just rõõmsat pilti.

Kuigi põgenike lisandumine on üle mitme aasta aeglustunud, on praegune sundrände üleilmne protsent kõrgeim alates Teisest maailmasõjast.

Põgenike koguarv on nelja aastaga juba 55 protsenti kasvanud: 2011. aastal oli see kõigest 10,4 miljonit. Praeguse olukorra taga on peamiselt Süürias, Afganistanis, Burundis ja Lõuna-Sudaanis toimuv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles