Brexit sai teoks, kuid tulevik püsib lahtine

Kerstin Meresma
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni endine linnapea ja lahkumiskampaania eestvedaja Boris Johnson (vasakul) ja Suurbritannia peaminister ning jäämise kampaania liider David Cameron
Londoni endine linnapea ja lahkumiskampaania eestvedaja Boris Johnson (vasakul) ja Suurbritannia peaminister ning jäämise kampaania liider David Cameron Foto: AP/Scanpix

Šotimaa räägib iseseisvumisest, peaminister David Cameron astus tagasi, valitsuse liikmed lahkuvad ning Briti Töölispartei ja Konervatiivide vahel käib kodusõda – sellest kõigest on saanud osa Suurbritannia igapäevaelust.  Sinna hulka saab arvata ka kokkuvariseva naela kursi ja küsitava majandusliku tuleviku. 

Briti poliitikas toimuv on lähiajaloos pretsedenditu. Nii koalitsioon kui opositsioon on kaosesse tõmmatud ja Suurbritannia poliitikale omasest stabiilsusest on asi kaugel, lisas ka New York Times.

Reede hommikul, mõni tund pärast referendumi tulemuste avalikuks tulemist, astus tagasi oma teist ametiaega peaministrina pidav David Cameron, lisades, et ülemineku lihtsustamiseks jääb ta siiski ametisse kuni oktoobrini. Tegelikkuses muudab see asjad kohalikus poliitikas veelgi segasemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles