Juncker keelas brittidega suhtlemise

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker ei taha, et tema alluvad brittidega räägiksid.
Jean-Claude Juncker ei taha, et tema alluvad brittidega räägiksid. Foto: express.co.uk

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker koostas teisipäeval dokumendi, milles andis volinikele ja komisjoni töötajatele selge korralduse Suurbritannia esindajatega mitte rääkida. Juncker ise nimetas juhiseid «mufti* käskkirjaks».

Politico valduses olev dokument sisaldab korraldusi brittidega mitte rääkida, mitte reisida Ühendkuningriiki ning mitte vastata küsimustele Suurbritannia lahkumisprotsessi kohta. Kirjalik käsk on adresseeritud Euroopa Komisjoni volinikele, nende kabinetiülematele ning komisjoni peadirektoritele. Kirja sõnum on ühene: praegu ei tohi brittidega pidada ei ametlikke ega mitteametlikke kõnelusi.

Keeld peaks kehtima niikaua, kuni Suurbritannia esitab ametliku avalduse Euroopa Liidust (EL) lahkumiseks. Dokumendiga kordab Juncker eilsel Euroopa Parlamendi erakorralisel istungil esinedes öeldud põhimõtet: «Pole avaldust, pole ka läbirääkimisi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles