Ministrid arutasid USAs uute demokraatiate toetamist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Eesti lipud.
USA ja Eesti lipud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

USAs visiidil viibivad ministrid Rein Lang ja Jüri Pihl arutasid koos USA abivälisministri David J. Krameriga uute demokraatiate toetamist.

Kohtumisel USA abivälisministri David J.Krameriga peatuti Eesti võimalustel abistada uusi demokraatiaid, eriti neid, mis kuulusid omal ajal Nõukogude Liidu mõjusfääri või olid selle osad, teatas justiitsministeerium.


«Meie suhe Ameerika Ühendriikidega on jõudnud tasemele, et me arutame üheskoos võimalusi abistada kolmandaid riike nende püüdlustes luua toimiv majandus- ja kodanikuühiskond,» ütles justiitsminister Rein Lang.

Siseminister Jüri Pihli sõnul vaeti pikemalt võimalusi olla abiks Moldovale. «Me peame suurendama koostööd Moldova sisejulgeoleku tagamisel ning arendama tihedamat politseikoostööd,» rõhutas Pihl.

Senaator McCaini valimismeeskonna esindajatega rääkisid Eesti ministrid liitlassuhetest ja Venemaa viimase aja aktsioonide mõjust maailmale, sealhulgas turvatundele.

Justiitsministri sõnul käsitleti ka küberterrorismi ja -kuritegevuse teemat, samuti vajadust võrdsustada rahvusvahelisel tasemel kõik inimsusevastased kuriteod, sõltumata neid toime pannud riikidest.

«Meile kinnitati, et oleme liitlased ja et McCain ning tema meeskond hindab seda suhet väga kõrgelt,» lisas Lang.

Eile kohtusid ministrid ka FBI juhtidega, kohtumise teemaks oli võitlus küberkuritegevuse ja küberterrorismiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles