Kibibi peab sünnipäeva

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teravmokk-ninasarvik Kibibi.
Teravmokk-ninasarvik Kibibi. Foto: Signe Kalgan

Tallinna loomaaia heaolu eest ligi 48 aastat seisnud direktor Mati Kaal läks pensionile. Kuni uue direktori väljavalimiseni täidab loomaaia direktori kohuseid zooteenistuse juht Vladimir Fainštein.

Kel nädalavahetuse plaanid veel paigas pole, sel tasub pühapäeval sammud loomaaia poole seada, sest keskpäeval tähistatakse Ida-Aafrika teravmokk-ninasarviku Kibibi kuuendat sünnipäeva. Päevakangelane saab maiustada spetsiaalselt talle valmistatud sünnipäevatordiga ning jõudu katsuda õueaedikusse paigutatud pappkastidest meisterdatud ninasarvikuga.

Pärast sünnipäevapidu asuvad loomaaiatöötajad koos heade loomaaiasõpradega elevandimaja ees muruplatsil või vihma korral elevandimajas sees meisterdama loomaaialoomadele elukeskkonna ja käitumise rikastamiseks põnevaid esemeid ja mänguasju. Need peaksid aitama stimuleerida loomi kasutama kõiki oma meeli, kutsuma esile liigiomast loomulikku käitumist ja aitama peletada igavusest tekkida võivaid käitumishäired.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles