Saku Suurhalli ees sõpra tulistanud mees sai pika vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku Suurhalli juures kaaslast tulistanud mees oli politseile juba tuttav
Saku Suurhalli juures kaaslast tulistanud mees oli politseile juba tuttav Foto: «Reporter» / Kanal 2

Harju maakohus saatis kolmapäeval aastateks vangi mehe, kes süüdistuse järgi haaras laetud relva, kutsus oma sõbra endaga kohtuma ning tulistas talle kuuli kõhtu, tekitades nii kannatanule raskeid vigastusi.

Kohus mõistis 42-aastase Taneli süüdi tulirelva ebaseaduslikus käitlemises ja raske tervisekahjustuse tekitamises ning määras talle seitsme ja poole aasta pikkuse vangistuse. Lühimenetluse sätteid kohaldades arvestas kohus karistusest kolmandiku maha, samas liitis varasema süüteo eest määratud ja osaliselt kandmata karistusosa. Nii tuleb kohtu otsusel Tanelil trellide taga veeta kuus aastat, viis kuud ja 20 päeva.

Politsei sai tulistamisest teate 4. veebruari õhtul kella 18.37 ajal, kui 46-aastane mees helistas häirekeskusesse ja palus kiirabi Tallinnas Saku Suurhalli vastas olevasse parklasse, sest tal on kuulihaav. Loetud minutitega jõudis sündmuskohale neli politseipatrulli. Sellel ajal oli vigastatud mees sündmuskohal üksi ning meedikud andsid talle abi. Mees toimetati raskes seisundis haiglasse.

Sama päeva õhtul kella 22 ajal pidasid korrakaitsjad kinni Taneli ja tema valdusest leiti ka tulirelv. Ühtlasi võttis kohus Taneli prokuratuuri taotlusel vahi alla.

Eeluurimisel selgus, et Tanel oli kannatanuga eelnevalt kauaaegselt tuttav, kuid tulistamisloo detailid jättis Tanel uurimise ajal enda teada. Kohtusaalis otsustas aga Tanel juhtunu tagamaad avada. Ta rääkis, et põdes haigust, mis põhjustas talle suuri valusid, kuid sotsiaalkindlustuse puudumise tõttu oli tal arsti poole pöördumine raskendatud. Seetõttu võttis ta ühendust oma kauaaegse sõbraga, kes lubas talle kangeid valuvaigisteid. Paraku oli neil aga kõrvalmõju, mis Taneli sõnul tema vaevuseid veelgi suurendasid.

Enda sõnul vihastus Tanel sõbra peale, haaras relva ning läks temaga suurhalli parklasse kohtuma. Sealjuures tunnistas Tanel kohtus, et tal oli kindel plaan sõber surmata. Sõbraga vastakuti sattudes tulistaski Tanel mehele kuuli kõhtu, kuid siis tabas teda enda sõnul kahetsustunne ning kindel veendumus, et ta ei suuda tapmisplaani lõpule viia. Nii jäidki teised padrunid püstolisalve ja Tanel lahkus sündmuskohalt.

Kui kohtusse tulles süüdistas prokuratuur Tanelit tapmiskatses, siis pärast süüaluse tunnistust muutis prokurör süüdistust ja nõudis talle karistust hoopis raske tervisekahjustuse tekitamise paragrahvi järgi ehk kergema kvalifikatsiooni alusel. Sealjuures oli Taneli käe läbi raskelt viga saanud mees esitanud kohtule avalduse, milles palus määrata Tanelile miinimumkaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles