Tasuta graniitsõelmete vastu on Tallinnas huvi suur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graniitsõelmed aitavad libedusega võidelda.
Graniitsõelmed aitavad libedusega võidelda. Foto: Raigo Pajula

Tallinna linnaosad jagavad eakatele majaomanikele, korteriühistutele ning koolidele ja lasteaedadele tasuta graniitsõelmeid, et libeduse vastu võidelda. Huvi selle kauba vastu on suur.

Mustamäe linnaosa heakorraspetsialist Urmas Kõpp ütles, et huvi sõlmete vastu on tõesti suur, peaaegu kõik linnaosa korteriühistud on avaldanud soovi sõelmeid saada. Igale ühistule antakse kaks 25-kilost kotti, mis veetakse neile alates esmaspäevast ka laiali. Avaldusi võetakse soovijatelt vastu kuni jaanuari lõpuni.

Põhja-Tallinna linnaosas on selline kord kehtestatud, et kõikidele koolidele, lasteaedadele ja sotsiaalmajadele viidi tasuta graniitsõlmed kohale juba 19. jaanuaril. Iga korteriühistu või eakas majaomanik saab sõelmeid aga Sõle tänav 40 asuvast endisest koolimajast, igaüks ühe 25-kilose koti.

Põhja-Tallinna linnaosa pressiesindaja Rene Riismaa sõnul oli eilse hommiku seisuga Sõle tänava majas 200 kotti sõelmeid. Kõige rohkem inimesi käis seal just täna. Kui sõelmetest puudus tuleb, siis tuuakse neid juurde. Koos laialivedamisega on linnaosavalitsus praegu sõelmetele kulutanud umbes 640 eurot ehk 10 000 krooni.

«Huvi sõelmete vastu on tõesti suur,» ütles ka Lasnamäe linnaosa linnamajanduse osakonna juhataja Vello Karu. «Eilse ja tänase päevaga oleme korteriühistutele neid laiali jaganud juba 15 tonni ehk 600 kotti. Iga korteriühistu saab 100 kilo ehk neli kotti sõelmeid.»

Lasnamäel on praegu nimekirjas juba 114 korteriühistut ning 12 kooli ja lasteaeda, kes soovivad tasuta graniitsõelmeid saada. Linnaosavalitsus on kehtestanud graafiku, millal keegi oma kraamile järele tuleb. Tõenäoliselt järgmise nädala jooksul saavad kõik korteriühistud sõelmed kätte.

Pirita linnaosavanem Tiit Terik mainis, et kahe päevaga on inimestelt laekunud 28 sooviavaldust graniitsõelmete saamiseks. Mõnele koduhoolduse kliendile on sõelmed juba kohalegi viidud. Kes aga ise suudab liikuda, peab oma tellitud kraamile linnaosavalitsusse järele tulema. Korteriühistutel on võimalik ka rohkem kui ühe koti saada.

Koolide ja lasteaedadega on Pirital niisugune leping tehtud, et töötute brigaadid käivad seal abiks lund rookimas ning samal ajal puistavad ka sõelmeid maha.

«Täna meil mingit otsest rahapiiri ette pandud ei ole, aga umbes 1000 eurot oleme küll valmis sellesse ettevõtmisse panustama,» ütles Terik. «Jagame sõelmeid niikaua, kuni selleks vajadus on.»

Kesklinna valitsuse avalike suhete juht Ivo Parbus ütles, et graniitsõlemeid on jagatud juba talve algusest peale ning kui inimesed soovivad neid saada, siis tuleb linnaosavalitsusse ette helistada ning sealt läbi astuda. Koolidele ja lasteaedadele veetakse sõelmed kohale. Mingit kampaaniat kesklinna valitsus sõelmete jagamisest teinud ei ole.

Kristiine linnaosa vanem Mihhail Korb mainis, et graniitsõelmeid on korteriühistutele ja eakatele majaomanikele jagatud ka eelnevatel aastatel. Kuna libedust on palju, siis on sõelmete tasuta jagamine igati vajalik ettevõtmine. Igale korteriühistule antakse praegu neli 25-kilost kotti. Huvi on päris suur.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul hakatakse graniitsõelmeid laiali vedama alates esmaspäevast. Soovijad on endast teada andnud ning nende andmed on ka kontrollitud. Iga kinnistu saab ühe 25-kilose koti.

Haabersti linnaosa jagab tasuta sõelmeid kinnistuomanikest üksikutele pensionäridele, koolidele, lasteaedadele ning korteriühistutele. Sõelmeid väljastatakse linnaosavalitsusest tööpäevadel kella 9.30 – 13.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles