Istanbuli ajakirjanik sattus tõsielumärulisse (1)

Peeter Raudsik
, Istanbul
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi Istanbul, Emre Kizilkaya Hürriyet toimetaja Foto: Juss Saska
Türgi Istanbul, Emre Kizilkaya Hürriyet toimetaja Foto: Juss Saska Foto: /

Möödunud reedel Türgis toimunud riigipöördekatset on nimetatud halva stsenaariumiga Türgi märulifilmiks, sest veretööde kõrval tuli ette ohtralt kummalisi olukordi ja nappe pääsemisi. 

Teiste paikade kõrval sattus rünnaku alla ka meedialinnak, kus asub telekanal CNN Türk ja üks Türgi suurimaid ajalehti Hürriyet. Reedesed sündmused lõppesid seal õnneks küll vaid kahe inimese vigasaamisega, kuid olukord oleks vabalt võinud võtta hoopis teistsuguse pöörde. Tormilise öö sündmusi kirjeldas Postimehele Hürriyeti ajakirjanik Emre Kızılkaya, kelle sotsiaalmeedias tehtud otseülekandeid jälgis tol ööl üle poole miljoni inimese.

Reede õhtul lahkus Emre toimetusest kella üheksa ajal. Vahetult pärast koju jõudmist hakkas ta saama sõnumeid sõjaväe tegevuse kohta nii Istanbulis kui pealinnas Ankaras. Linna kohal tegid hävitajad madallende, samal ajal sulgesid üksused Bosphoruse silla ja ringi sõitsid tankid. Emre naasis kiiresti tööpostile. «Me saime aru, et toimub midagi erakorralist. Algul mõtlesime terrorirünnakule ja seejärel armeeõppustele. Kella üheteistkümne ajal tuli aga kinnitus, et tegemist on riigipöördega,» jutustab mees.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles