K-komando snaiprid tegid Ida-Virumaal kahjutuks kaks sõjaaegset mürsku (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
K-komando snaiper.
K-komando snaiper. Foto: Ida-Eesti pommigrupp

Ida-Virumaal Illuka vallas tegid politsei- ja piirivalveameti eriüksuse K-komando snaiprid üleeile kahjutuks kaks Teise maailmasõja aegset mürsku.

Ida päästekeskuse pressiesindaja sõnul leidsid seenelised kaks Saksa 105-millimeetrist mürsku esmaspäeval Permiskülast ning teisipäeval tehti need koos kahe K-komando snaipriga kahjutuks.

Ida-Eesti pommigruppi juhataja Rauno Raidloo ütles, et ebastabiilse lahingumoona kahjutuks tegemisel kasutati snaipreid ja snaiperrelva Eestis teadaolevalt esmakordselt.

Raidloo selgitas Postimehele, et eriüksuse abi paluti seetõttu, et tegu oli ebatavalise olukorraga, kus muid võimalusi ei saanud kasutada.

«Keskkond, kus lõhkekehasid hävitasime, oli hästi keeruline ja sinna robotiga ligi pääseda oli pea võimatu,» rääkis ta ning lisas, et robot peab lõhkekehale võrdlemisi lähedale minema, mistõttu võib see halbade asjaolude kokkulangemisel plahvatuses kannatada saada. «Snaipri töö on ohutust distantsist ja materiaalne oht on kõige väiksem.»

Raidloo sõnul oli ka lasupositsiooni otsimine äärmiselt keerukas. «Aga meie K-komando mehed on tasemel. Suur tänu neile, nad aitasid meid hädast välja,» ütles ta ning avaldas lootust, et demineerijate ja eriüksuslaste hea koostöö jätkub ka tulevikus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles