Kallas: riigikogus valituks osutumine pole lihtne ülesanne

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: VALDO OTS/Sakala

Reformierakonna potentsiaalne presidendikandidaat Siim Kallas peab positiivseks Marina Kaljuranna ettepanekut, et riigikogus võiks erakonna kandidaadina presidendiks kandideerida tema, valituks osutumist peab ka keeruliseks, aga mitte võimatuks ülesandeks.

Kallas ootab nüüd Reformierakonna ametlikku mandaati presidendikandidaadiks saamiseks 3. augustil toimuvalt juhatuse koosolekult, vahendas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

«On tarvis tingimata tagada, et kogu selles operatsioonis Reformierakonna fraktsioon püsib ühtsena. Riigikogus läbi minek ei ole mitte lihtne ülesanne. Mingid eeldused ja võimalused justkui on. /.../ Šanss pole olematu, šanss pole 100 protsenti, aga lootus on, muidu ju üldse ei tegelekski,» ütles Kallas.

Kallas rääkis, et presidendivalimiste esimesel päeval riigikogus seavad kõik parteid üles oma kandidaadid ja alles teisel päeval, teises voorus selgub, kas on kokkulepe ühiskandidaadi osas või mitte.

Kallase sõnul ei ole ta veel otsustanud, kas ta soovib ka valijameestekogus presidendiks kandideerida.

Riigikogus hakkab presidenti valima 29. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles