Põhja-Eesti regionaalhaigla alustas Keila haigla müüki

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla hoone
Keila haigla hoone Foto: Peeter Langovits

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) soovib Keila haigla müüa kogemustega investorile, kes oleks valmis arendama piirkonnas hoolekannet ja hooldusravi.

Valitsus andis suvel PERHile volitused luua Keila haigla baasil tütarettevõtte AS Keila Ravikeskus ning müüa see investorile. Müümisprotsessiga tegeleb auditi- ja ärinõustamisfirma Ernst & Young.

Regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik ütles, et huviliste ring, kellega läbirääkimisi alustada, soovitakse kaardistada 18. oktoobriks. «Edasine protsess võib aega võtta kuni pool aastat,» märkis Allik.

Keila haigla soovitakse müüa tervishoiuteenuse osutamise kogemusega investorile, kes suudaks leida rakendust ka hoone kasutamata pinnale ning kel oleks raha vajalike investeeringute tegemiseks.

«Iga aastaga suureneb vajadus nii hooldusravi kui ka hoolekande teenuste järele. Arvestades Keila haigla asukohta ja lähedust Tallinnale, arvame, et see oleks sobilik koht nende teenuste arendamiseks,» sõnas Allik.

Praegu on Keila haigla linna ja kohalike valdade kohalik haigla ning osutab lisaks ka psühhogeriaatrilist ja hooldusravi Harjumaa ning järelravi PERHi patsientidele. Sellest jääb siiski väheks kogu haiglahoone ruumide kasutamiseks, mistõttu on osa ruume tühjad või välja renditud perearstidele, hambaarstidele, apteegile ja Keila taastusravikeskusele.

Haiglahoone vajab põhjalikku rekonstrueerimist ja investeeringuid, milleks regionaalhaiglal ei ole raha. Kahjumiga töötava riigiasutuse Keila haigla võttis PERH üle 2003. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles