Ohvri surnuks pussitanud mehe süüasi laheneb kokkuleppemenetluses

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Prokurör kvalifitseeris teisipäeval Pärnu maakohtu Kuressaares kohtumajas toimunud istungil tapmises süüdistatava mehe süüdistuse ümber surma põhjustamiseks ettevaatamatusest ning süüasi läks üle kokkuleppemenetluseks.

Kohtu all olev Arno Adamson ei tunnistanud oma süüd tapmise paragragrahvi järgi, kuid nõustus süüdistusega surma põhjustamises ettevaatamatusest.

Kohus langetab otsuse neljapäeval.

Eeluurimisel kogutud andmetel pani 53-aastane Arno raske kuriteo toime mullu aprillis, kui ründas Saaremaal tüli käigus 56-aastast meest ning pussitas teda. Üliraskelt vigastada saanud kannatanu suri sündmuskohal.  Politsei tuvastas peagi, et veretöö toimepanemises lasub kahtlus Arnol.

Tapmise eest võib kohtus süüdimõistmisel määrata kuni 15-aastase vangistuse. Surma põhjustamise eest ettevaatamatusest näeb karistusseadustik ette kuni kolmeaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles