Moskva juustumeister: varem lootsin, et Putin sureb ära (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Sirota näitab rohkem kui viis kilo kaaluvat juustukera, mille ta soovib isiklikult üle anda Vladimir Putinile.
Oleg Sirota näitab rohkem kui viis kilo kaaluvat juustukera, mille ta soovib isiklikult üle anda Vladimir Putinile. Foto: Jaanus Piirsalu

«Vot see on õnn!» ütleb Oleg Sirota Venemaa presidendi Vladimir Putini otsuse peale pikendada Euroopa Liidu toidukaupade embargot kuni 2018. aastani. «Super oleks muidugi, kui pikendataks veel 15 aastat, no vähemalt kümmegi.»

28-aastane Sirota avas aasta tagasi Moskvast 70 kilomeetri kaugusel Istra linnakese lähedal oma väikese juustukoja. Kui temalt täna juustukera tellida, siis peab vähemalt kolm kuud ootama. Ja mitte sellepärast, et ta teeb juustu nii kaua, vaid osta soovijate järjekord on nii pikk.

«Meil on hullumeelne nõudmine. Seina peal ei ole enam ruumi!» näitab krässus habemega heasüdamliku vene vägilase moodi Sirota ettevaatlikult käega oma väikeses poes. Seinad on maast laeni täis kleebitud nimekirju inimestest, kes on Sirotalt tellinud vähemalt ühe juustukera (5,5 kilo!) ja selle eest juba ette ära maksnud. Nimede taga on kuupäevad, millal võib järele tulla.

Nimekirja tipus seisab «Putin, Vladimir – 5,5 kg, tasuta». Sirota õnne allikat ootab tänutäheks juba eelmise aasta lõpust nimeline bierkäse-juustukera. «Räägitakse, et Saksamaal töötades meeldis talle kõige rohkem just see juust,» ütleb Sirota, kes tahab juustukera kindlasti käest kätte üle anda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles