Politsei uuendab 6,4 miljoni euro eest autoparki

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiautod.
Politseiautod. Foto: Kalev Lilleorg

Politsei- ja piirivalveamet liisib 6,4 miljoni eurose riigihankega 138 uut sõidukit. Esimesed 120 autot saabuvad PPA käsutusse juba sellel aastal.

2016. aastal lõppevad 158 sõiduki kasutusrendi lepingud, mistõttu korraldas PPA uue maismaasõidukite hanke.

PPA peadirektori asetäitja Tauno Tuisu sõnul on uutest sõidukitest ligi pooled mõeldud patrull- ja liiklusjärelevalve autodeks, milleks hangitakse nii eravärvides kui politseivärvides sõidukeid.

«Varasemaga võrreldes on need ka tehniliselt paremini varustatud, näiteks mahub uutesse sõidukitesse rohkem politseivarustust,» kommenteeris Tuisk.

Tuisu sõnul on ligi kümme uut sõidukit mõeldud tugivaldkonnale ning ülejäänud piirkonna- ja kriminaalpolitseinike tööülesannete täitmiseks.

Politsei saab enda käsutusse Volkswageni väikebussid Transporter ja Caravelle. Sõiduautodest hangitakse Škoda mudelid Rapid, Superb ja Octavia.

Lisaks praegu käimasolevale 6,4 miljoni euro suurusele hankele on hetkel väljavahetamisel ka piirivalve suunal töötavad maismaasõidukid, mille hanked on tänaseks lõppenud ja tarned juba toimuvad. Eelmise ning praeguse hankega saab PPA kokku 258 uut autot.

Politseisõidukite arv väheneb

Tauno Tuisu sõnul analüüsitakse regulaarselt sõidukite kulusid, kasutusintensiivsust ja paiknemist erinevates piirkondades. «Selleks, et sõidukipargi kulusid kokku hoida on meil koostatud kava, mille alusel alustasime sõidukite vähendamist,» ütles Tuisk.

PPA kasutuses on hetkel ligikaudu 900 sõidukit, millele lisandub veel eritehnika nagu näiteks ATV-d, UTV-d, mootorkelgud, mootorrattad ja haagised. Kokku on PPA sõidukipargis hetkel ligikaudu 1100 erinevat sõiduvahendit.

Peadirektori asetäitja selgitusel näeb plaan ette, et 2017. aasta lõpuks on PPA sõidukite üldarv tänasega võrreldes vähenenud 95 sõiduki võrra.

Viimane suurem sõidukite arvu vähendamine toimus neli aastat tagasi ja tol korral vähendati sõidukite arvu 150 ühiku võrra, rääkis Tuisk Postimehele.

Samas kinnitas asetäitja, et selline sõidukite arvu vähendamine ei too kaasa politsei nähtavuse ega reageerimiskiiruse vähenemist.

«Politsei aastane läbisõit on tänasel päeval üle 20 miljoni kilomeetri. Ka edaspidi hoitakse see samal tasemel, kuid väiksema sõidukite arvuga, mis tähendab seda, et alles jäävad sõidukid läbivad rohkem kilomeetreid,» selgitas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles