Prantsuse moslemid käisid eile missal

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse katoliku kutsele, et mõrvatud isa Jacques Hameli mälestuseks tuleksid sel korral pühapäevasele missale ka islamiusulised, vastasid moslemid üle Prantsusmaa. Pildil naised Pariisi lähedal Saint-Leu kirikus.
Prantsuse katoliku kutsele, et mõrvatud isa Jacques Hameli mälestuseks tuleksid sel korral pühapäevasele missale ka islamiusulised, vastasid moslemid üle Prantsusmaa. Pildil naised Pariisi lähedal Saint-Leu kirikus. Foto: AFP/SCANPIX

Mälestamaks möödunud teisipäeval tapetud preestrit, kogunes eile Roueni katedraali umbes 2000 inimest, nende seas sadakond moslemit.

See oli hoopis teistsugune vaatepilt kui tol saatuslikul hommikul Saint-Etienne-du-Rouvray kirikus. Pühakojas, kuhu enda jutu järgi moslemite nimel tegutsenud 19-aastased terroristid Adel Kermiche ja Abdel Malik Petitjean teisipäeval tungisid, olid vaid 85-aastane preester ning napid viis tööpäeva hommikul missale tulnut – kolm nunna ja kaks tavalist koguduseliiget.

«Ma tänan teid kõigi kristlaste nimel,» sõnas Roueni peapiiskop Dominique Lebrun eilsel teenistusel. «Sel moel te kinnitate, et ei tunnista surma ja vägivalda Jumala nimel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles