Paavst palvetas eraldi terroriohvrite eest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Peruus tapetud frantsiskaani märtrite reliikviatega.
Paavst Peruus tapetud frantsiskaani märtrite reliikviatega. Foto: AFP/SCANPIX

Krakowis katoliku noortepäevadel osalenud paavst Franciscus tegi üleeile õhtul plaanivälise käigu kahe märtri reliikviaid hoidvasse frantsiskaani kloostrisse, et palvetada seal rahu eest.

Kirikupea palvetas, et Jumal külvaks inimeste vahele rahu ja andestust ning hoiaks laastava terrorismilaine neist eemal. Ta palvetas ka terrorismi tagajärjel surnute hingede eest.

Poola frantsiskaanidest märtrid, kelle reliikviaid selles kirikus hoitakse, hukkusid sarnaselt Jacques Hamiliga poliitvägivallas. Michał Tomaszek (30) ja Zbigniew Adam Strzałkowski (33) langesid 1991. aastal Peruus töötades kommunistlike geriljade inimröövi ja mõrva ohvriks. Poolakad tunnistati koos samadel asjaoludel hukkunud Itaalia preestri Alessandro Dordiga mullu talvel märtriteks ja õndsateks ning kirik kaalub nende pühakuks kuulutamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles