Savisaare kaitsjate õlekõrs (13)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Nääs
Oliver Nääs Foto: Mihkel Maripuu

Edgar Savisaare kaitsjad loodavad tulevase kriminaalprotsessi Keskerakonna esimehe vastu lasta kohtus õhku vaid üheainsa liigutusega – nad soovivad, et kohus kuulutaks kasutuskõlbmatuks korruptsioonijuhtumi kriminaalasja esimese tõendi, millel rajanes kogu hilisem kaitsepolitsei ja riigiprokuratuuri uurimine. Loomulikult pole see samm nende ainuke lootus protsessi võita, ent õnnestumise korral võib sellega palju saavutada.

Jutt on kaitsepolitsei hangitud infokillust, millest sai 2014. aasta suvel alguse kogu Edgar Savisaare hilisem kriminaalasi. Nimelt kuulas kaitsepolitsei Grand Meritoni hotellis asuvas restoranis Balalaika pealt hotelliomaniku Aleksander Kofkini ja toonase Tallinna linnapea Edgar Savisaare eravestlust.

Pealtnäha sundimatus vestluses räägiti maitsvatest pliinidest – Vene köögile omaseid pannkooke puudutavaid diskussioone on selle kriminaalasja tõendusmaterjalides üldse silmapaistvalt rohkelt – ja paljust muustki, kui ootamatult lipsas meeste vestlusesse teema, mis sundis kaitsepolitseinikke kõrvu teritama.

Jutt puudutas Kofkini ärihuve. Täpsemalt seda, et ärimees saaks pikendada Tallinna Raekoja platsil tema kasutuses olevate ja linnale kuuluvate ruumide rendilepingut. Võib arvata, et kapo oli Savisaart aastate jooksul teabehanke korras pealt kuulanud kümneid kordi. Siiani tulutult.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles