Reformierakond saadab Kallase riigikokku pannile

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: VALDO OTS/Sakala

Tänasest võivad riigikogu erakondade eestvedajad hakata suvekodudest pealinna naasma, sest lõpuks on Reformierakonna juhatus oma kolmest presidendikandidaadi kaardist ühe ehk Siim Kallase riigikogus valimiseks välja käinud.

Enne suvevaheaega pahandas peaministrierakond oma partnereid riigikogus sellega, et andis teistele parteidele valida: siin on Reformierakonna suurepärased kandidaadid, olge lahked, valige nende seast endale meeldivaim. Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski lausus kevadist kohtumist meenutades väikese irooniaga hääles, et nüüd, kui Reformierakond lõpuks ise oma valiku teeb, saab hakata erakondade vahel läbirääkimisi pidama.

Formaalselt saab Reformierakonna nn segaduseaeg presidendimängus läbi tänasega, kui partei juhatus on andnud Kallasele riigikokku minekuks rohelise tule. Sisuliselt siiski mitte.

Tõenäoliselt saab Kallas, kellel on küll oma erakonna riigikogu fraktsiooni enamiku toetus, kuid kes on presidendirallis pigem soleerinud, täna vabad käed endale parlamendis nii koduparteist kui ka teistest fraktsioonidest toetust otsida. Ehk siis Reformierakond näitab, et toetab oma auesimeest, kuid jätab ta ikkagi riigikogus omas mahlas praadima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles