Aviesi lahkumise järel on reisijate arv kahanenud

Liina Kanarbik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aviesi lennuk
Aviesi lennuk Foto: Liis Treimann

Varem mandri ja saarte vahel lennanud Avies AS lõpetas lennud tänavu 1. aprillil päevapealt. Just sellest päevast alates otsustas lennuamet peatada Aviesi sertifikaadi kuueks kuuks või kuni puuduste kõrvaldamiseni. Sertifikaadi peatamise ajaks oli Aviesil lennuameti ettekirjutuses mainitud 90 veast likvideerimata veel 47. Lennuameti ettekirjutused puudutasid eeskätt vigu lennuki maapealses teeninduses ning kvaliteedijuhtimissüsteemides.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hankel saartega lennuühenduse pidamiseks tegi kolmest pakkujast parima pakkumise Transaviabaltika. Regionaallendude doteerimiseks on riigieelarves ette nähtud 2,5 miljonit eurot aastas ning seoses lennufirma vahetusega summa suurenenud ei ole.

Transaviabaltika alustas lendudega saarte ja mandri vahel 20. juunil. Esimese kümne päevaga lendas Tallinna ja Kuressaare vahel 370 reisijat, lennuki keskmine täitumus oli 49 protsenti. Tallinna ja Kärdla vahel lendas 360 reisijat, lennuki keskmine täitumus oli 45 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles