Kallas käis Hundisilmal Savisaarega presidendivalimistest rääkimas (16)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kollaaž

Reformierakonna presidendikandidaat Siim Kallas käis täna Lääne-Virumaal Hundisilma talus kohtumas Keskerakonna esimehe Edgar Savisaarega, et arutada presidendivalimisi.

Kallas ütles kohtumise järel Postimehele, et Savisaar täna talle presidendivalimistel erakonna toetust ei lubanud.

«Kohtumine toimus nelja silma all ja see oli rohkem viisakusvisiit. Saime oma positsioonid fikseeritud ja oleme valmis kõnelusi jätkama. Meil on omad positsioonid ja Keskerakonnal omad,» sõnas Kallas.

Kallase sõnul toimub tema järgmine kohtumine Keskerakonnaga presidendivalimiste teemal ilmselt juba riigikogu fraktsiooniga ja laiemas formaadis kui tänane kohtumine Savisaarega. «Mismoodi ja millal see kohtumine toimub, seda lepivad meie poolt kokku erakondade vastavad isikud, meie poolt peasekretär,» rääkis Kallas.

Kallase sõnul pole ta pärast Reformierakonna presidendikandidaadiks saamist mõne teise erakonna esindajatega kohtunud.

«Olen pidanud palju telefonikõnesid, sealhulgas mõnede erakondade esimeestega. Oleme telefoni teel kokku leppinud, et kohtume nii erakondade juhtide kui ka fraktsioonidega. Millal ja kus me kohtume, praegu veel täpselt fikseeritud ei ole,» ütles Kallas.

Reformierakonna juhatus otsustas teisipäeval esitada riigikogus partei presidendikandidaadiks erakonna auesimehe Siim Kallase. Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas teatas pärast juhatuse koosolekut, et kui presidendi valimine riigikogus ebaõnnestub, siis on erakonnal võimalus toetada valimiskogus Marina Kaljuranda.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles