Saarts: IRL saab Jõksiga näidata end tegijatena (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi ametlik presidendikandidaat Allar Jõks
IRLi ametlik presidendikandidaat Allar Jõks Foto: IRL

Kui Allar Jõksi kandidatuuri saadab presidendivalimistel edu, aitab see ka IRLil end upitada ja näidata end tegijatena, leiab TLÜ politoloog Tõnis Saarts.

Saartsi arvates saab presidendivalimistel edukas olnud erakond ka teatud plusspunkte järgmisteks kohalikeks valimisteks, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Kui Jõksil peaks minema hästi presidendivalimistel valimiskogus, siis IRLile oleks see väga suur kingitus arvestades nende suhteliselt kehva positsiooni, see oleks üks võimalus ennast upitada ja näidata taas, et nad on tegijad,» lausus ta.

Politoloogide hinnangul riigikogus presidenti suure tõenäosusega ära ei valita, sest kõik erakonnad on selgelt oma kandidaadi taga.

Eesti Ekspressi peatoimetaja, Poliitika.guru toimetaja Erik Moora arvates leiab enamik kandidaate, et nende võimalused on paremad valimiskogus, mistõttu puudub neil motivatsioon riigikogus jõuliselt kompromissi otsida.

Saarts arutles, et kui Reformierakonna ülesseatav Siim Kallas on riigikogus suhteliselt edukas, siis ei ole ka erilist põhjust öelda seda, et ta ei võiks ka valimiskogus olla ülesseatud, mis muidugi tekitab küsimuse, et mis saab Marina Kaljurannast.

Moora sõnul toetab Reformierakond valimiskogus kandidaati, kelle võimalused seal võita on suuremad. See aga selgub pärast seda, kui ilmunud on vahepealsed küsitlused ning ära otsustatud valimiskogu liikmed.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles