Allar Jõks: Eesti president peab tegelema rohkem Eestiga (22)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendiks pürgiva Allar Jõksi sõnul ei lange Reformierakonna ja 99 protsendi kohalike omavalitsuste volikogude liikmete ootused üldse kokku. «Maakondades räägitakse presidendist, kes on sissepoole suunatud, kes vajadusel võtab sõna, kes tegeleb sisepoliitiliste küsimustega. Sellest tunnevad inimesed puudust.»
Presidendiks pürgiva Allar Jõksi sõnul ei lange Reformierakonna ja 99 protsendi kohalike omavalitsuste volikogude liikmete ootused üldse kokku. «Maakondades räägitakse presidendist, kes on sissepoole suunatud, kes vajadusel võtab sõna, kes tegeleb sisepoliitiliste küsimustega. Sellest tunnevad inimesed puudust.» Foto: Sander Ilvest / Postimees

Kodaniku ja õiguskantslerina Eesti tuleviku pärast muret tundnud Allar Jõksi sõnul on elu liiga lühike, et seda igavalt mööda saata.

- Tsiteeriksin pealtkuuldud vestlust: «Jõks? Aga mis erakonnast ta on?» Niisiis?

Ma pole üheski erakonnas kunagi olnud ja ei kavatse ka kunagi üheski erakonnas olla. Praegusel hetkel olen ma Vabaerakonna ja IRLi toetatud erakondadeülene kandidaat.

- IRLile on vastumeelsed homod ja kooseluseadus.

Kui sa kandideerid presidendiks, siis sa pead jääma oma seisukohtade juurde ja need erakonnad, kes on valmis presidendikandidaate toetama, peavad tegema oma põhimõtetes kompromissi – muidu jääks kandidaat valimata. Me oleme need asjad selgeks rääkinud.

Mis Vabaerakonda puudutab, siis meie vaated langevad suures osas kokku – valimisõigus, valimisliidud, erakondade rahastamine, politiseerimine, riigi äriühingute poliitiline juhtimine, peibutuspardid…

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles