Allikvee olümpiadebüüdist: andsin endast kõik

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Allikvee
Martin Allikvee Foto: Joosepn Martinson

UJUMINE. Eile sai oma olümpiaristsed ujuja Martin Allikvee, kes osales meeste 200 meetri rinnuliujumises. 21-aastase eestlase jaoks lõppes olümpia eelujumisega, kus ta sai ajaga 2.13,66 neljanda koha ja edasi ei pääsenud. Kokkuvõttes sai Allikvee 33. koha.

Allikvee eesmärk Rios oli Eesti rekordi ületamine, ent see ei teostunud. Praegu on 200 meetri rinnuliujumise Eesti tippmark 2.12,80, mis on Allikvee nimel ja ujutud selle aasta mais Kaunases. Eelujumise võitis ajaga 2.12,47 uusmeremaalane Glenn Snyders.

Allikvee ütles pärast etteastet, et kartis olümpiabasseinis ujumist isegi rohkem. «Läbi aegade teine tulemus, võib rahule jääda. Kiiruse üle kurta ei saa, ent vastupidavustrenne ei jõudnud enne olümpiat piisavalt teha. Ja kolm korda aastas tippvormi jõuda on minu jaoks uus asi, see on omamoodi õppetund ka,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles