Prantsusmaa maksab Nice’i terroriohvritele kuni 900 000 eurot

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nice 23. juulil
Nice 23. juulil Foto: Heili Sibrits

Prantsusmaa kompensatsioonifond (Fonds de Garantie) on teinud esimesed maksed Eesti kodanikele, kes olid ise või kelle lähedased olid Nice’i terrorirünnaku ohvrid. Hüvitise maksimummäär on 900 000 eurot.

Fonds de Garantie pressiesindaja Vincent Garofalo kinnitab, et kõigil Lõuna-Prantsusmaal Nice'i linnas 15. juulil aset leidnud terrorirünnaku ohvritel on sõltumata nende rahvusest õigus hüvitist saada, sh eestlastel.

Garofalo sõnul on mitu eesti perekonda juba täitnud ja esitanud nende fondile taotluse hüvitise saamiseks. «Esimesed maksed on juba tehtud,» kinnitas ta. Taotlust võib esitada terroriaktist alates kümne aasta jooksul.

Summad, mis välja makstakse, sõltuvad paljudest asjaoludest: perekonnaseisust, vigastuste ulatusest, surma asjaoludest, sissetuleku suurusest jpm.

Prantsuse väljaande Capital andmetel maksab fond kergemate füüsiliste vigastuste ja mõõduka psühholoogilise kahju korral ohvritele kuni 52 000 eurot. Ohvrite, kelle vigastused ja vigastuste tagajärjed on väga rängad, koguni letaalsed, eest makstakse hüvitist kuni 900 000 eurot.

Kompensatsiooni saavad nii otsesed ohvrid kui ka nende lähedased. Matusetoetust võidakse maksta ka juba taotluse läbivaatamise ajal. Fond võtab kõigi taotluse esitajatega otse ühendust.

Prantsuse meedias on juba räägitud, et fondil ei pruugi jätkuda ohvritele maksmiseks raha. 13. novembril Pariisi linnas toimunud mitme terrorirünnaku ohvrite hüvitistele on kulunud juba 350 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles