Ukraina tahab piirile Krimmiga OSCE vaatlejaid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatlejad rääkimas kohalike Venemaa poolt okupeeritud aladel Ukrainas.
OSCE vaatlejad rääkimas kohalike Venemaa poolt okupeeritud aladel Ukrainas. Foto: Sputnik/Scanpix

Ukraina välisministeerium soovib Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejaid oma piirile Krimmiga, kirjutas UNIAN. 

«Välisministeerium on saatnud OSCE erivaatlusmissioonile Ukrainas ametliku avalduse, et nad suurendaksid oma kohalolekut kogu piiril okupeeritud Krimmiga ja samuti Venemaaga,» seisis ministeeriumi väljastatud avalduses. Samuti kirjutati seal soovist, et OSCE erivaatlejad võtaksid kasutusele kõik võimalikud meetmed pääsemaks Krimmi poolsaarele eesmärgiga analüüsida olukorda Venemaa kontrollitud aladel.

Välisministeerium ütles, et nii Punasel Ristil, ÜRO inimõiguste vaatlusmissioonil kui ka OSCE-l on palutud minna ja üritada külastada Ukraina kodanikke, kelle Venemaa on vangistanud. Nende hulka kuulub ka Jevhen Panov, kelle vahistas Venemaa Föderatsiooni Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) süüdistatuna terrorismikatses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles