Anu Toots: kui noori pole, õpetame pensionäre

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Toots.
Anu Toots. Foto: Peeter Langovits

Kuna noorte üliõpilaste hulk on langustrendis, näeb Tallinna ülikooli üks rektorikandidaatidest, Anu Toots, väljapääsuna eakate inimeste õpetamist.

«Minu arvates on praegu üks väga oluline sihtgrupp tähelepanu alt väljas – need on pensionärid,» vahendab ERR Uudised Tootsi intervjuud Aktuaalsele Kaamerale. «Kui me mõtleme, kui palju neid on, kui palju neid saab olema ning mida nad vajavad, siis ma ütleks, et väga paljud tahaksid õppida.»

«Pensionäride ja eakate inimeste koolitamine on mõttekas ka ühiskonnale, sest heaoluriigi koormus väheneb. Nad tulevad paremini toime ja vajavad vähem sotsiaalabi,» lisas Toots.

Tallinna Ülikooli rektoriks kandideerivad riigikogu kultuurikomisjoni esimees Peeter Kreitzberg, Tallinna ülikooli matemaatika ja loodusteaduste instituudi direktor Tiit Land ning riigiteaduste instituudi professor Anu Toots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles