Eesti toetab Palestiina pagulaste olukorra leevendamist veerand miljoniga (3)

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina lapsed mängimas mängurelvaga 27. mail 2015. aastal pärast 50 päeva kestnud sõda Hamasi ja Israeli vahel.
Palestiina lapsed mängimas mängurelvaga 27. mail 2015. aastal pärast 50 päeva kestnud sõda Hamasi ja Israeli vahel. Foto: AFP / Scanpix

Välisministeerium toetab ÜRO Palestiina pagulaste abiorganisatsiooni Lähis-Idas tegevust Gaza sektori ja Läänekalda elanike humanitaarolukorra leevendamisel 250 000 euroga.

«Piirkonnas elavad inimesed sõltuvad suuresti välisabist. 2014. aasta sõja järgne ülesehitustöö Gaza sektoris kestab ja selleks, et elanikkonnale põhiteenuseid pakkuda, on vaja rahvusvahelist tuge,» sõnas Kaljurand.

ÜRO Palestiina pagulaste abiorganisatsioon (UNRWA - UN Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East) abistab nii hariduse kui tervishoiu vallas, annab toiduabi ja tegeleb infrastruktuuri parandamisega. 96 000 Gazas elavat palestiinlast vajavad abi purustatud või täielikult hävinenud eluaseme taastamiseks. Töötus on Gaza sektoris üks maailma kõrgeimaid, seda eeskätt naiste ja noorte hulgas.

Alates 1950. aastast on UNRWA olnud enam kui viie miljoni Palestiina pagulase eestkõneleja, abistaja ja kaitsja Jordaanias, Liibanonis, Süürias ning okupeeritud Palestiina territooriumil. Peaaegu täielikult vabatahtlikest annetustest sõltuva organisatsiooni abipalve ulatub sel aastal 403 miljoni USA dollarini.

Eesti on toetanud UNRWA põhitegevusi alates 2009. aastast ning 2014. aastal Kairos Gaza doonorkonverentsil andis lubaduse panustada Gaza ülesehitusse kuni 2018. aastani.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles