Tallinn vaidleb vee-ettevõttega avariitööde tähtaegade üle

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tallinna kommunaalamet vaidleb AS-iga Tallinna Vesi selle üle, kui kiiresti peaks vee-ettevõte tegema korda teed, kus torustike lekete tõttu on toimunud vajumised.


Siiani pole selles küsimuses ühele meelele jõutud. Tallinna Vesi väidab, et teekatte ja normaalse olukorra taastamise tähtaeg peaks olema kuni 14 päeva tänavatel, kus vajumised häirivad liiklust kasvõi osaliselt. Kommunaalamet aga leiab, et maksimaalselt saab avariiliste olukordade likvideerimise tähtaeg peale vea selgitamist olla kolm ööpäeva.

Amet peab liiga pikaks ka 30 päevast tähtaega nendele taastustöödele mis liiklust otseselt ei sega, kuid asuvad ühistranspordiliiklusega tänavatel. Kommunaalameti nõue on, et neljanda seisunditasemega tänavatel ehk kiirteedel ning põhiteedel ja tänavatel ei tohi taastamistööd kesta kauem kui kolm päeva.

Sama tähtaeg peaks kehtima ka kolmanda seisunditaseme ehk jaotustänavate, jalgrattateede, kõnniteede ja ohtlike tänavalõikude puhul ning vaid teise seisunditaseme puhul võiks taastamistähtaeg olla kuni seitse päeva.

Tallinna Vee väitel arvestavad nende poolt välja pakutud pikemad tähtajad nii vajumiste liiklusohtlikkust kui ka tehnilisi ja finantsaspekte.

«Selleks, et vältida vajumise kordumist peab tuvastama eelnevalt kõik tehnilised põhjused, mis viisid tänavakatte seisundi muutumisele nõuetele mittevastavaks. Ühisveevärgi kommunikatsioonidest põhjustatud vajumise põhjuseks on tavaliselt pinnase imbumine torustikku või kaevu, mida võib suurendada veetorustiku leke, samas võib pinnas imbuda ka teealuse pooridesse või lõhedesse,» selgitas Tallinna Vee tootmisdirektor Robert Yuille oma kirjas kommunaalametile.

Kuna aga see selgitus ametnike ei rahuldanud, tegi Yuille ettepaneku moodustada linnaametnikest ja vee-ettevõtte esindajatest koosnev töörühm, mis töötaks välja mõlemale poolele sobiva lahenduse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles