KOHALIK VAADE. Ebatavaliselt kuum poliitikasuvi Slovakkias

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia kuuma poliitikasuve kesksed tegelased: peaminister Robert Fico (vasakul)ja siseminister Robert Kaliňák.
Slovakkia kuuma poliitikasuve kesksed tegelased: peaminister Robert Fico (vasakul)ja siseminister Robert Kaliňák. Foto: Bundas Engler/AP

Poliitikasuvi Slovakkias oli tavaliselt midagi vaikset ja aeglast, kuid mitte sel aastal, sest riigis käib seninägematu ulatusega jaht siseministrile Robert Kaliňákile. Järjestikustel esmaspäevadel on inimesed kogunenud peaministri residentsi ette protestima, et nõuda Kaliňáki tagasiastumist.

Peaminister Robert Fico kõrvad on seni protestidele kurdiks jäänud, kuigi tema naist Svetlanat olevat kord nähtud nende kodurõdult protestijatele lehvitamas.

Slovakkias on midagi mäda. Fico keeldub pressikonverentsidel ajakirjanike küsimustele vastamast, siseminister Kaliňák on aga siiani ametis, ehkki tema aadressil on kõlanud süüdistused, mis on seotud ta sõbra Ladislav Bašternáki maksupettusega. Kõige tipuks elab peaminister ise pettuses kahtlustatavalt Bašternákilt üüritud korteris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles