Kallas: kes pole rahul Reformierakonna juhatuse otsusega mind toetada, võib uue erakonna valida (57)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas
Siim Kallas Foto: postimees.ru

Siim Kallas ütles laupäeval erakonna ladviku ja erakonda kuuluvate omavalitsusjuhtide kogunemisel, et kui keegi ei ole nõus Reformierakonna juhatuse otsusega toetada kandidaadina just teda, on neil võimalik valida endale soovi korral uus erakond.

Reformierakonna esimees Taavi Rõivas ütles «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et Siim Kallasel on olemas erakonna toetus, kuid Kallas peab ka ise otsima lisatoetust, vahendas ERRi uudisteportaal.

Rõivase nägemuses on presidendiks saamiseks vaja kahe-kolme suurema erakonna toetust.

«Erakond loomulikult toetab, aga selge on see, et nüüd kindlasti peab kandidaat teatud mõttes distantseeruma erakonnast, et oma isikule toetust saada. Loomulikult erakonnakaaslased toetavad nii palju kui saavad, aga tähtis on see, et kandidaat peab saama ka teistest erakondadest tuge. /.../ Ma usun, et kandidaat on praegu sõelalolevatest kõige tugevam nii välispoliitika kui julgeolekupoliitika küsimustes. Ma usun, et see on paljude valimiskogu liikmete jaoks väga kaalukas argument,» rääkis Rõivas.

Kommentaarid (57)
Copy
Tagasi üles