Riigieelarves suureneb märkimisväärselt toetuste hulk (10)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Graafika: PM

Eelmisel neljapäeval toimus Eesti riigile järgmise aasta seisukohalt oluline valitsuse istung: algas 2017. aasta riigieelarve arutamine. Kui suureks see kujuneb, pole praegu võimalik veel öelda, sest rahandusministeerium tutvustab oma majandusprognoosi alles septembri keskpaigas. BNSi andmetel korrigeerib ministeerium näitajaid võrreldes varasemaga allapoole, kuid igal juhul võib väita, et järgmise aasta eelarve on suurem kui selle aasta 8,9 miljardit eurot.

Ministeeriumites on töö järgmise aasta eelarve koostamise nimel käinud juba mitu kuud. Nüüd on valitsusel aeg omavahel kõik plaanid selgeks vaielda, et aasta lõpul saaks eelarve riigikogus vastu võetud. Selleks peab valitsus lähemal ajal tõenäoliselt kõik teisipäevased ja neljapäevased kabinetiistungid pühendama eelarvevaidlustele, sest eelnõu peab valmis olema septembri lõpuks.

Selles on eelarveridu, mille üle istungitel läheb kindlasti tuliseks vaidluseks. Näiteks haigekassa eelarve, mille 2016. aasta puudujääk tuleb ilmselt üle kahe korra võrra suurem, kui oli planeeritud. Sega pole põhjust loota, et ka järgmise aasta haigekassa eelarve kinnitataks sõbraliku vestluse saatel.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles